De raad van toezicht bestaat uit drie enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Zij werken onbezoldigd: alleen kosten, gemaakt in verband met het uitoefenen van de functie, worden vergoed. Onze equitherapeute werkt in loondienst.

Raad van toezicht

De raad van toezicht van stichting Kind te Paard.

Anne Hilhorst

Anne houdt het beleid van de stichting in de gaten. Bovendien houdt zij, als biologe, zicht op het dierenwelzijn en het biologische management van de locatie.

Nicole Hoogeveen

Nicole draagt, met haar ervaring als mensen- en dierenfysiotherapeute, zorg voor de fysieke gesteldheid van de therapiepaarden.

Tisja Daamen

Als psycholoog houdt Tisja toezicht op de kwaliteit van de zorg.


Paarden

De paarden van stichting Kind te Paard.

Perla

Glotti

Gaefa

Juul

Brenna

Sprettur

Hekla


Medewerkers

Lize van Ginkel

Lize van Ginkel is bestuurder en gediplomeerd equitherapeute. Na haar bachelor Social Work en bijna 10 jaar ervaring als psychiatrisch pedagogisch hulpverlener in de residentiële kinderpsychiatrie, heeft zij met succes de opleiding tot equitherapeut SHP- (NL) afgerond en haar voltige-instructeurs diploma behaald. Na een aantal jaar werken als equitherapeut in haar eigen praktijk kwam zij met het idee een stichting te beginnen om kinderen uit residentiele instellingen te kunnen helpen. Zodat zij de doelgroep waar zij haar hart aan verloren heeft equitherapie kan bieden, iets waar deze kinderen anders zelden de mogelijkheid voor krijgen. Lize is naast haar werk als equitherapeute ook directeur van stichting Kind te Paard.

Dewy de Bruin

Naast haar werk in de kinderpsychiatrie vindt Dewy het geweldig dat zij met haar ervaring vanuit de post-hbo opleiding Paard en Hulpverlening nu bij Stichting Kind te Paard aan het werk is. Met veel enthousiasme werkt zij met de verschillende doelgroepen die wekelijks voor behandeling komen.

Maaike Rijpstra

Maaike heeft jarenlange ervaring in het werken met kinderen en volwassenen met en zonder psychiatrische problematiek. Met diploma's op zak als sociaal pedagogisch werker en als verpleegkundige combineert zij bij stichting Kind te Paard hulpverlening met een grote hobby van haar: paarden. Als beginnend Equine Assisted Coach (coach met behulp van paarden) ondersteunt zij zowel kinderen als jongeren in hun ontwikkeling.


Vrijwilligers

De vrijwilligers van stichting Kind te Paard.

Michelle

Michelle werkt als stalhulp en helpt bij de verzorging van de therapiepaarden.

Irene

Irene helpt met de training en verzorging van de therapiepaarden en ondersteunt tijdens de ponyclublessen.

Ton

Ton helpt bij de verzorging van de paarden en hun accommodatie.